fbpx Skip to content
Koncert Cure4Parkinson Joe DUrso

Joe D´Urso koncerter mod Parkinson

Koncert Cure4Parkinson Joe DUrso

Verdensnavn kommer til Rudersdal

Af Jan Andersen, Frivilligcenter Rudersdal

Flere og flere får desværre sygdommen Parkinson. Ved to koncerter i Rudersdal til sommer og i efteråret kommer den kendte amerikanske sangskriver og musiker Joe D´Urso til Frivilligcenter Rudersdal for at optræde som støtte til den lokalt forankrede forening Cure4Parkinson.

Foreningen er stiftet af den lokale konservative politiker Elisabeth Ildal, der selv lider af Parkinson, og som både lokalt og internationalt arbejder for at forbedre forholdene for Parkinson-patienter.

Joe D´Urso har spillet sammen med Bruce Springsteen, og begge musikere har gennem deres familier eller venner sygdommen tæt inde på livet. Derfor støtter Joe D´Urso og Bruce Springsteen sammen med andre berømtheder som skuespilleren Michael J. Fox, der selv har Parkinson, den internationale kamp mod den uhelbredelige hjernesygdom.

Køb billetten på MobilePay 20838626 – husk at markere indbetalingen med Cure4 Joe

 

Light of Day

Joe D´Urso er også præsident for organisationen Light of Day Foundation, der bruger musikkens kraft til at rejse penge til kampen mod Parkinson og de relaterede sygdomme ALS og PSP.

Koncerterne i Rudersdal finder sted 11. juli og i november, hvor datoen endnu ikke ligger fast.

Ved den første intimkoncert, der finder sted ved Kulturcenter Mariehøj og Frivilligcenter Rudersdal, optræder Joe D´Urso alene, mens han ved koncerten i november får selskab af et band og en anerkendt dansk kunstner, som arrangørerne endnu ikke kan sætte navn på. Billetprisen bliver 250 kr.

”Vi håber, at lokalsamfundet vil støtte op om koncerterne, så billetterne bliver udsolgt,” siger Vedbæk-borgeren Susanne Vemmelund, der er arrangør af koncerterne sammen med Elisabeth Ildal.

Susanne Vemmelund har ikke selv Parkinson inde på livet, men hun lærte Elisabeth Ildal at kende, da Ildal trænede Susanne Vemmelunds søn i bordtennis.

 

Elisabeth Ildal Cure4Parkinson

”Vigtigt at gøre en forskel”

”Jeg har tidligere arbejdet indenfor medicinalbranchen og hørte om Elisabeths sygdomshistorie. Hun er en ildsjæl. Jeg har selv tidligere været med i bestyrelsen for Osteoporose foreningen i København, og det er vigtigt, hvis man kan være med til at gøre en forskel,” siger Susanne Vemmelund om sit engagement i Cure4Parkinson.

Susanne Vemmelund er til daglig direktør i virksomheden AA Euro.

Sidste efterår turnerede Joe D´Urso og hans ”Light of Day band” i Europa, og han var også i Danmark for at give koncert på Frederiksberg.

 

Susanne Vemmelund Cure4Parkinson

Musiker glæder sig

Joe D´Urso glæder sig til koncerterne i Danmark:

”At komme tilbage til København hvert år har været vigtigt og især vores samarbejde med den lokale Parkinsons-forening, som bidrager på frivillig basis med at promote vores shows. Vi er en lille organisation, men vores budskab er at hjælpe og bringe et lille lys på visse aftener til dem, der lider af Parkinson og til dem, der ønsker at hjælpe med denne sag,” siger Joe D´Urso.

Arrangørerne er glade for muligheden for at bruge Frivilligcenter Rudersdals lokaliteter til koncerterne. Der er gode adgangsforhold for kørestolsbrugere ligesom der er gode parkeringsforhold for gæsterne.

Læs mere om organisationen Light of Day her

Læs Frivilligcentrets portræt af Elisabeth Ildal her

 

Bruce Springsteen med i kampen mod Parkinson

Bruce Springsteen, der næppe behøver yderligere præsentation, er en af Light of Days store støtter. Han har spillet ved 13 af 24 Light og Days shows i enten Asbury Park eller Red Bank, New Jersey, men Bruce Springsteen kommer dog ikke (desværre) til København ved Joe D´Ursos koncerter i juli og november.

Læs mere på Frivilligcenter Rudersdals hjemmeside