Skip to main content

Hvad er World Parkinson Coalition?

World Parkinson Coalition® er en nonprofit organisation dedikeret til at give et internationalt forum til at lære om de seneste videnskabelige opdagelser, medicinsk praksis, plejeprojekter og frivillige arbejde relateret til Parkinsons sygdom. Ved at bringe læger, forskere, sygeplejersker, rehabiliteringsspecialister, plejere og personer med Parkinsons sygdom sammen, håber organisationen at skabe en verdensomspændende dialog for at fremskynde opdagelsen af ​​en kur og bedste behandlingspraksis for en ødelæggende sygdom.

 

Formål
For at sikre, at denne mission er nået, vil WPC gøre alt for at engagere og trække på ressourcer fra de globale PD-samfund for at skabe et sted for at diskutere og lære om:

  • Videnskabelig forskning, der hjælper med at fremme vores forståelse af oprindelsen og progressionen af ​​Parkinsons
  • Translationel og klinisk videnskab, der hjælper med at bremse sygdommens progression og lette dens indflydelse på dem med Parkinsons
  • Modeller af plejeafgivelse, der kan sikre den bedst mulige livskvalitet for folk med Parkinsons, deres familier og omsorgspersoner
  • Nationalt og internationalt tilgange til hærdning af Parkinsons – herunder regering, faglige samfund og frivillige foreninger, der repræsenterer patienter og familier – der kan bidrage til at opbygge en vedvarende global indsats for bedre at forstå, bekæmpe og i sidste ende erobre Parkinsons sygdom.

Organisationen og kongressens officielle sprog er engelsk. Verdens Parkinsons kongresser er åbne for borgere fra alle lande.

 

Historie
World Parkinson Coalition® blev først dannet som en nonprofit organisation i 2004 under navnet World Parkinson Congress Inc. Navneændringen kom i 2008, efter at WPC’s lederskab følte, at det var vigtigt at adskille navnet på den organisation, der designer og som er vært for den kongres, der er hver tredje år.

Ideen til kongressen kom fra et møde i 2002 i Washington, DC. Dr. Elias Zerhouni, den daværende leder af National Institutes of Health, spurgte nogle af lederne i samfundet, hvorfor et møde inklusive alle dem, der var berørt af Parkinson’s, ikke eksisterede og foreslog, at de betragtede alle værter som en.

Et frø blev sået, og det var Robin Elliott, præsident for det amerikanske Parkinson’s Disease Foundation (PDF), der henvendte sig til Dr. Stanley Fahn med idéen. Han foreslog, at hvis Dr. Fahn ville hjælpe med at lancere det nye nonprofit og lede det som præsident, ville PDF hjælpe med at sparke den nye organisation i gang.

I 2004 fik organisationen status som nonprofit, ansat sin første medarbejder og arbejdede sammen med næsten 60 frivillige udvalgsmedlemmer for at designe og planlægge den første WPC i februar 2006 i Washington, DC. Programmets design blev i 2006 ledet af Howard Federoff, MD, PhD, som på det tidspunkt var ved Rochester University og er nu på Georgetown University. Den første WPC blev anset for en succes med over 3.150 delegerede fra 56 lande. I 2010 blev WPC 2010-programmet under den programmatiske designledelse af Ted Dawson, MD, PhD fra John Hopkins University, designet, og de mere end 80 frivillige udvalgsmedlemmer arbejdede for at gøre WPC 2010 til en succes med mere end 3.000 delegerede fra næsten 70 lande.

WPC 2013 blev afholdt i Montreal Canada i oktober 2013 og hilste 3.334 delegerede fra 64 lande velkommen. Programmet var designet under ledelse af Serge Przedborski, MD, PhD fra New York, NY, USA med co-chairs Oscar Gershanik, MD fra Buenos Aires, Argentina, Bastiaan Bloem, MD, PhD fra Holland og Israel Robledo, fra Texas, USA. Mere end 100 frivillige udvalgsmedlemmer bidrog til at gøre WPC 2013 til en succes.

For første gang i WPC's historie havde organisationen ambassadører. Disse 12 indviende WPC i 2013. Ambassadørerne kom fra otte lande, og alle undtagen en levede med Parkinson. De arbejdede utrætteligt for at fremme WPC, øge bevidstheden om Parkinsons, indsamle underskrifter for Global Parkinsons Pledge og opfordre folk til at deltage i WPC 2013.

WPC 2019 Kyoto

WPC 2019 i Kyoto finder sted med deltagelse fra en lang række personer fra hele verden